Százfényű vagy verses kötet

Nem olyan rég jelent meg az Aposztróf Kiadó gondozásában második, Százfényű vagy című verseskötetem, ennek kapcsán jutott eszembe néhány gondolat:

Az első, El akartam mondani című kötetem nem időrendi sorrendben tartalmazta a verseket, a Százfényű vagy kötet azonban hét hónap hangulatát követi végig, 2019 júniusától egészen az év végéig. Beleszőttem minden gondolatom, úgy vélem, aki rendszeres olvasója verseimnek, jó úton halad, hogy megismerjen engem, az embert. Nem félek beengedni senkit.
A versek által kirajzolódik, jelenleg hogyan viszonyulok a világhoz és magamhoz, mi az, amit megtanultam az elmúlt évek nehézségeiből.
Természetesen a mai napig keresem magam, tapogatózom. Írás közben képek vezetnek, amiket egy adott szituáció vagy hangulat hoz magával. Ezeket próbálom valami módon megfogni, körbeírni, keretbe foglalni.
Mondhatjuk, hogy vannak visszatérő képek, visszatérő témák. Van, amikor kívülről szemlélődöm befelé, van, amikor egészen mélyről, magamból oldom ki a verset.

Büszkeséggel tölt el, hogy borítótervemet nagyobbik fiam, Maróti István tervezte, az illusztrációkat pedig személyes barátaim, Stenger Györgyi és Sándorfi Fruzsina készítette.

Ez a második kötetem, de már dolgozom a harmadik kiadatásán is. Szerencsére rengeteg visszajelzést kapok, ami csak hab a tortán, hiszen a legnagyobb boldogságot maga az írás jelenti.

Könyv adatai:
Kiss-Teleki Rita
Százfényű vagy


Kiadó:
Aposztróf Kiadó


Oldalak száma:
144


Borító:
PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT


Kiadás éve:
2020

Vásárlás